Babysalmesang i Dronninglund Sogn

Mange har hørt ordet før: babysalmesang!  Men lige så mange undrer sig nok stadig over, hvad i al verden, det er for noget

Skal babyer nu lære salmetekster?

Nej, naturligvis kan babyer ikke synge salmer. Men de kan sanse musikken, stemmerne, bevægelserne og ikke mindst samværet med deres voksne.

Konceptet er udviklet i kirkeligt regi igennem de sidste 20 år – oprindeligt af en musikprofessor og en teolog.  Efterhånden eksisterer der hold med babysalmesang i de allerfleste børnerige sogne i Danmark.

Velkommen i kirken

Vi har rigtig mange fødsler og dermed dåb i Dronninglund Sogn i disse år, og det er en stor glæde at få lov at byde så mange små, nye mennesker velkommen i kirken.

Derfor synes vi også, at det er vigtigt, at der bliver flere tilbud til småbørnsfamilier i kirkens regi.

I babysalmesangens fællesskab får børn og forældre et repertoire med hjem af morgen- og aftensange og ikke mindst salmer.  Kendskabet til kirkens rum og praksis styrkes.

Man kan selvfølgelig også være med selv om barnet ikke er døbt.

Vi har to forløb i foråret og to i efteråret.

Det er sjovt og festligt at synge salmer med babyer.

Musik og sang er med til at udvikle børns opmærksomhed, motorik og livsglæde.  Koncentrationsevnen skærpes, fordi vi i babysalmesangen har mange forskellige sanselege – altid med babyerne i centrum.

Vi arbejder med farver, lys, former, dans og bevægelseslege mellem barnet og dets forælder.

Genkendelsens glæde

En meget vigtig faktor er genkendelsens glæde for børnene. Så derfor bruger vi i et forløb de samme ca. 10 sange, hvoraf kun første vers gentages med tilhørende fakter, farver, lyd, lys. Sådan får også de voksne en chance for at kunne sangene efterhånden som de gentages i forløbet.

Hvornår?

Tirsdage kl. 10.00 – 11.30

Et forløb strækker sig over 8 gange. Man tilmelder sig på forhånd til kirkekontoret og forpligter sig for at være med til hele forløbet. Det er gratis at være med. Der kan være max. 10 forældre med hver sin baby på holdet – tvillinger er selvfølgelig også hjerteligt velkomne.

Hvor?

I Dronninglund Kirke

Hvordan?

Vi synger med babyerne i ca. 40 minutter. Herefter er der en kop te / kaffe og mulighed for hyggesnak.

kl. 11.30 hjemad.

Tilmelding til kirkekontoret med forælders navn, babys navn og fødselsdato samt adresse og mobilnr.

Ring i dagtimerne til Rikke på kirkekontoret på tlf.98844243 eller skriv til ran@km.dk .

Det er gratis at være med, og tilmelding foregår efter ”først-til-mølle”- princippet.

Hvem?

For forældre med børn i alderen 3 –9 måneder. Det er desværre ikke muligt at tage ældre søskende med.

Susanne Rasmussen er organist og korleder i Dronninglund.

Jeg er musiklæreruddannet og har 10 års erfaring med at lede babysalmesang og vil glæde mig til at byde

Jer velkommen på holdet.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 24871193 eller skrive på mail: ser@km.dk

Susanne Rasmussen, organist og korleder i Dronninglund Sogn