Sorggruppe

Sorggruppen er et tilbud til dem, der har mistet, enten det er sket for flere år siden eller det stadig er ret nyt, at man står alene tilbage.

Sorggruppen under Dronninglund kirke ledes af to erfarne sorggruppeledere, familieterapeut Birgitte Nygaard og Bente Rasmussen, som en del kender fra hendes tid som leder af køkkenet på Dronninglund Efterskole. Begge har i en del år stået for familiesorggruppen i Aalborg og Birgitte Nygaard har også været med til at starte en sorggruppe for børn og unge samme sted.

Om sorggruppen

Sorggruppen giver mulighed for at dele det forandrede liv med andre, der også har mistet en ægtefælle og derfor kender sorgen, magtesløsheden og ensomheden.

At miste sin ægtefælle igennem et langt liv er det samme som at miste en del af sig selv uanset om tabet er nyt eller om det ligger flere eller mange år tilbage. Den efterfølgende sorg er forbundet med mange skiftende følelser som sorg, vrede, lettelse, frustration, håb, skyld og bekymring.

Omgivelserne kan have svært ved at sætte sig ind i, hvordan det føles at miste sin ægtefælle. Derfor kan tabet også, ud over savnet af ægtefællen medføre stor ensomhed og isolation.

Ofte går den enkelte rundt med en følelse af, at være den eneste i verden, der har det så svært, hvorfor det kan være rart at tale med andre, der er i samme situation.

Målet med gruppen er, at deltagerne - gennem støtte og indbyrdes samtale - får mod til at leve i den ny hverdag, og finde glæde ved livet igen.

Temaer, der blandt andet tales om:

• Familiens historie

• Dødsfaldet, bisættelse, gravsted etc.

• Traditioner omkring mærkedage

• Hvor går vi hen, når vi dør

• Netværket hvordan er det?

• Hverdagens problemer

• Familiens reaktioner på sorgen

• Hvordan udfyldes tiden/tomrummet efter afdøde

• Nye relationer, evt. ny kæreste/ægtefælle