Lav en aftale:

I skal ringe eller skrive til kirkekontoret for at aftale en dato for brylluppet. Ca. 3 mdr. inden vielsen modtager I et brev fra os med kontaktoplysninger på præsten som forestår vielsen, samt de praktisk ting I skal gøre inden vielsen. Har I ikke tilknytning til Sognet modtager i et girokort sammen med dette brev.

Ansøg om en prøvelsesattest:

borger.dk skal I ansøge om en prøvelsesattest. Det gør I ved at udfylde en ægteskabserklæring. Når I modtager attesten i jeres E-boks, skal I sende eller aflevere den til kirkekontoret.

Vælge vidner:

Da vielsen har juridisk gyldighed, skal der være to vidner til stede ved vielsen. Vidnernes navne og adresser skal I oplyse til kirkekontoret, da de skal noteres i kirkebogen.

Vælge navn:

Hvis I ønsker at ændre navn i forbindelse med vielsen, skal I ansøge om det på borger.dk Hvis I ønsker, at navneændringen skal gælde fra jeres bryllupsdag, skal I søge i god tid inden vielsen. I skal begge signere hver ansøgning; det er vigtigt, at I lukker browseren ned inden næste signering, ellers bliver den ikke godkendt.

Regler

Kastning af ris, fuglefrø, blomsterblade m.m. må kun finde sted uden for kirkens område - (uden for kirkemuren). Til gengæld må der gerne blæses sæbebobler på pladsen foran kirken.

Fotografering er tilladt fra sin plads og uden blitz. Det kan dog aftales at én person tager billeder fra gangen når bruden føres ind og parret går ud sammen.