Konfirmation

Når tiden for konfirmationsforberedelse nærmer sig modtager eleverne i de kommende (eller nye) 7. klasser på Dronninglund Skole en indbydelse til undervisningen fra præsterne. Alle kan gå til konfirmationsforberedelse – også hvis man er i tvivl om hvorvidt konfirmationen er det rigtige for en selv – så kan det være en god lejlighed til at få stillet sine spørgsmål og afprøvet sine synspunkter.

Du kan også starte til forberedelse selv om du ikke er døbt, du skal blot døbes inden selve konfirmationen, se mere om dåb her.

Forberedelsen foregår ved undervisning i sognegården og kirken, samt ved deltagelse i gudstjenesterne i kirken.

Går du ikke i skole i Dronninglund men ønsker konfirmation her så kontakt os og vi laver en aftale om hvordan vi finder ud af det.

Præsterne kan altid kontaktes for spørgsmål.

Oprindelig tekst :

Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro. Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror.
Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.

Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret. Du kan læse mere om dåb før konfirmation her.

Konfirmationer i Dronninglund Kirke 2021

25. april   specialklassen

30. april    7. A

1. maj       7. B

2. maj       7. C

Børnene konfirmeres efter de nydannede klasser.

Konfirmation i Dorf Kirke 2021