Dronninglund kirke

Dronninglund Kirke ligger i Dronninglund Sogn i Brønderslev Kommune.

Kirken er bygget et sted mellem 1160 og 1200 som klosterkirke for Hundslund nonnekloster. Kirken, som blev bygget ud fra klosterets sydfløj, var enlænget og væsetlig kortere end i dag.

Hen imod år 1500 blev kirken ombygget. Der blev tilbygget to korsarme, kirken blev forhøjet og overhvælvet. Der blev tilføjet et nyt kor og et våbenhus. Kort tid efter blev søndre korsarm udsmykket med kalkmalerier af enestående sjældenhed, nemlig de ni helte.

Ved reformationen i 1536 indrog kongen kirkens og klostrenes gods, og ved Dronning Charlotte Amalies overtagelse af Hundslund kloster i 1690, skiftede kloster og kirke navn til henholdsvis Dronninglund Slot og Kirke.

Det meste af kirkens nuværende inventar skyldes Prinsesse Sophie Hedevig, der ejede Dronninglund slot fra 1716-1729

Bemærk

Dronninglund Kirke er en vejkirke.

Det vil sige, at kirken er åben for besøgende mandag-fredag kl. 8.00-15.30.

Kirken kan dog være lukket for besøgende på grund af vielse, begravelse eller andet.

Se flere billeder og beskrivelser af kirken her